Big Band Schijndel | Over ons
15397
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15397,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Over ons

Big Band Schijndel

Big Band Schijndel, opgericht in 1982, bestaat uit 20 muzikanten uit voornamelijk Schijndel, ‘s-Hertogenbosch en omstreken die samen een volledige Big Band-formatie vormen. Big Band Schijndel staat bekend om haar verrassende en veelzijdige repertoire.

 

Zo is meerdere malen het invitatieconcert Swing When You’re Singing georganiseerd. Tijdens dat concert kunnen gastmuzikanten (zangers, zangeressen en solisten) begeleid door Big Band Schijndel hun favoriete nummers ten gehore brengen. De voorgaande edities van Swing When You’re Singing  zijn telkens goed bezocht en goed gewaardeerd door het publiek.

 

Maar ook wordt Big Band Schijndel gevraagd voor speciale themadagen, zoals bijvoorbeeld het bevrijdingsconcert, waarbij de Andrew Sisters (van nu) hun opwachting hebben gemaakt. Ten slotte speelt Big Band Schijndel ook een breed scala aan instrumentale arrangementen, zoals stukken van Bob Mintzer en Stan Kenton.

 

Ook presenteert Big Band Schijndel zich tegenwoordig als Vintage Swing Orchestra, waarbij het uiterlijk van de Big Band is aangepast aan het tijdperk waar het repertoire uit voortkomt (Glenn Miller, Count Basie, Duke Ellington).

 

Big Band Schijndel staat sinds 2001 onder leiding van dirigent Bas van Dun. Bas van Dun studeerde aan het conservatorium van Amsterdam, aan het conservatorium van Tilburg en aan de Antwerpse Jazz Academie. Hij speelde ook voor de Antwerpse Big Band. Arrangeren leerde hij van Freddy Sunder, de dirigent van de BRT Big Band.

 

Het gezicht van Big Band Schijndel is zangeres Lotte van der Heijden. Zij weet op verrassende wijze zowel de ‘old time classics’ als de hedendaagse popnummers op een swingende Big Band-wijze te presenteren. Daarnaast worden zangnummers vertolkt door Erik Hairwassers.

 

Bij Big Band Schijndel staan kwaliteit én de onderlinge sfeer in een hoog vaandel. Deze hechte groep van jong en oud kenmerkt zich door gezelligheid, positiviteit en kwaliteit, wat zich uit in ontspannen, maar zeer professionele optredens.